HET EVENWICHT TUSSEN GEEST EN LICHAAM CENTRAAL GESTELD

De 5 natuur principes   

Behandeling volgens de 5 natuur principes

In de natuurgeneeskunde is de benadering van gezondheid en ziekte anders dan in de reguliere medische wereld. Natuurgeneeskunde stelt het evenwicht tussen geest en lichaam centraal. Het streven is dan ook om die balans, indien verstoord, terug te brengen door van het zelfgenezende karakter van het lichaam uit te gaan. En dat doen we met behulp van de tot onze beschikking staande middelen en eigen expertise.

We stellen hierbij de volgende 5 prioriteiten op:  >

Schermafbeelding%202017 07-26%20om%2015.49.14


1. Energie.
De basis voor het lichaam om te leven (lees meer) 

2. Prikkeloverdracht
Het herstel van interne fysieke en mentale communicatiesystemen. Zonder geleiding stagneren vele functies. (lees meer)

3. Drainage
Het verminderen van toxische belastingen zowel in geestelijke als in stoffelijke vorm. (lees meer)

4. Voeding
Goede voeding is essentieel om het juiste evenwicht te krijgen tussen prestatie en welzijn. (lees meer)

5. Levenskunst
Door onwetendheid is de mens nauwelijks in staat om ziekmakende processen zelfstandig tot verandering te brengen. (lees meer)

Voor al deze prioriteiten, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, is er een natuurlijke manier om evenwicht te brengen als er verstoring is ontstaan. 

1. Basis van leven  is energie 

Energie is overal. Om ons heen maar ook in ons lichaam, want zonder energie zouden we niet goed functioneren. De zichtbare energie is ’grofstoffelijk’ en zit in materie, zoals uw lichaam. De ’niet-zichtbare’ energie is fijnstoffelijk, denk hierbij aan uw chakra, meridianen of aura in uw lichaam. Dit zgn. energetisch systeem werkt onvoldoende bij een laag energielevel, want om goed te kunnen functioneren moeten energiestromen altijd in beweging zijn. Een blokkade daarvan, deels of geheel, zorgt voor onvoldoende informatie richting uw zenuwstelsel en ontregelt zo uw spieren, weefsels en organen. Het gevolg: emotionele en fysieke klachten. Zonder energie werken de overige vier natuurprincipes ook niet en vindt er dan ook geen genezing plaats. Het is dus van groot belang om het energietekort aan te vullen en/of de eventuele geblokkeerde energie terug in balans te brengen. Na de eerste uitslagen geef ik u ook eerst een basis behandeling mee, om de balans proberen te herstellen.

2. Prikkeloverdracht

Als ik weet welke energiefrequentie verstoord is, ga ik met de reflextherapie zorgen dat het meetapparaat (de Vegatester Expert Plus) de exacte trilling overbrengt die de persoon nodig heeft om het lichaam weer in balans te krijgen.
Hersenen geven signalen aan het zenuwstelsel prima door bij onbelemmerde verbindingen. Zenuwbanen die geblokkeerd zijn geraakt worden niet bereikt en kunnen ook niet aan de hersenen doorgeven dat er iets niet goed functioneert in het lichaam.

De ziekmakende trillingen worden geneutraliseerd, met als doel de zelfgenezing van het lichaam weer te activeren door het zenuwstelsel weer ruim baan te geven. Een volstrekt pijnloos en effectief proces.

3. Drainage

Als Natuurgeneeskundige kijk ik vooral naar de gehele mens. Als er een aantal verstoringen zijn in het lichaam, is het van belang te zorgen dat alle giftige belastingen verdwijnen uit onze 5 reinigingsorganen, te weten: lever, nieren, huid, darmen en longen. Ik neem automatisch ook het lymphatisch stelsel mee. Vaak gebruik ik hier voor orthomoleculaire*) voedingsmiddelen, homeopathische middelen of kruiden. Op die wijze kan het lichaam zich makkelijker ontdoen van alle vervuiling en belastingen, zowel geestelijk als lichamelijk. Drink daarbij voldoende water, zodat het lichaam ook makkelijker die stoffen af kan voeren.


4. Voeding

Het gold al in de oudheid: van 1/3 van de voeding leef je zelf, van 2/3 leeft de dokter. Dat is nu nog steeds zo: we eten te veel, te ongezond, te snel en vaak foutief samengesteld voedsel. Het is dus erg belangrijk dat het lichaam vrij BLIJFT van belastingen door verkeerd voedsel. Zowel voor geest als lichaam adviseer ik om zoveel mogelijk biologische voeding te eten. Alsmede veel verse groenten, fruit, noten etc. in de juiste verhoudingen. ’Verse’ voeding die na aankoop langer dan 3-4 dagen houdbaar is, is in veel gevallen al bewerkt met stoffen om de houdbaarheid te verlengen.
Vergeet daarbij niet een evenwichtige geestelijke voeding. In de vorm van beweging, voldoende ontspanning en inspanning d.m.v. een sport, regelmatig wandelen etc. En… voed ook je ’ziel’:  dingen die vreugde brengen, lach, geniet en neem op tijd je rust om het lichaam de kans te geven zich weer te herstellen.

5. Psyche/levenskunst

Naast de fysieke gesteldheid is het goed om ook op emoties en gedragspatronen te letten. Genieten van het leven is voor veel mensen moeilijk, omdat vaak de verhouding werk/privé niet in balans is. Prestatiedrang, grote workload, targets halen… het zijn kenmerken van deze jachtige tijd.
Mijn taak is o.a. om dat met u te bespreken. Het kan immers uw genezing in de weg staan omdat lichamelijke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens sterk met elkaar verbonden zijn.

Schermafbeelding%202017 07-26%20om%2015.46.43

Gusta’s Praktijk

Valkstraat 56 , 8605 AV SNEEK
Telefoon  0630 45 45 20
praktijkdraaijer@gmail.com 
AFSPRAAK MAKEN
Uw privacy - AVG wet

Gusta in het kort

Gusta Draaijer heeft een praktijk als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut. Dankzij haar vele opleidingen is zij uitstekend in staat om, met behulp van de Vegatester Expert Plus, een adequaat behandelplan voor te stellen.

Gusta’s registraties

BATC beroepsregistratie nr: BR-02542
AGB Zorgverlenerscode: 90103335
AGB praktijkcode: 90(0)62706v
 Klacht- en Tuchtrecht nr.: KB 1701.2133
DISCLAIMER