HET EVENWICHT TUSSEN GEEST EN LICHAAM CENTRAAL GESTELD

De 5 natuur principes

Behandeling volgens de 5 natuur principes     

In de natuurgeneeskunde is de benadering van gezondheid en ziekte anders dan in de reguliere medische wereld. Natuurgeneeskunde stelt het evenwicht tussen geest en lichaam centraal. Het streven is dan ook om die balans, indien verstoord, terug te brengen door van het zelfgenezende karakter van het lichaam uit te gaan. En dat doen we met behulp van de tot onze beschikking staande middelen en eigen expertise.

We stellen hierbij de volgende 5 prioriteiten op:  >>

1. Energie.
De basis voor het lichaam om te leven (lees meer) 

2. Prikkeloverdracht
Het herstel van interne fysieke en mentale communicatiesystemen. Zonder geleiding stagneren vele functies. (lees meer)

3. Drainage
Het verminderen van toxische belastingen zowel in geestelijke als in stoffelijke vorm. (lees meer)

4. Voeding
Goede voeding is essentieel om het juiste evenwicht te krijgen tussen prestatie en welzijn. (lees meer)

5. Levenskunst
Door onwetendheid is de mens nauwelijks in staat om ziekmakende processen zelfstandig tot verandering te brengen. (lees meer)

Voor al deze prioriteiten, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, is er een natuurlijke manier om evenwicht te brengen als er verstoring is ontstaan. 

1. Basis van leven is energie
 
Energie is overal. Om ons heen maar ook in ons lichaam, want zonder energie zouden we niet goed functioneren. De zichtbare energie is ’grofstoffelijk’ en zit in materie, zoals uw lichaam. De ’niet-zichtbare’ energie is fijnstoffelijk, denk hierbij aan uw chakra, meridianen of aura in uw lichaam. Dit zgn. energetisch systeem werkt onvoldoende bij een laag energielevel, want om goed te kunnen functioneren moeten energiestromen altijd in beweging zijn. Een blokkade daarvan, deels of geheel, zorgt voor onvoldoende informatie richting uw zenuwstelsel en ontregelt zo uw spieren, weefsels en organen. Het gevolg: emotionele en fysieke klachten. Zonder energie werken de overige vier natuurprincipes ook niet en vindt er dan ook geen genezing plaats. Het is dus van groot belang om het energietekort aan te vullen en/of de eventuele geblokkeerde energie terug in balans te brengen.

2 . Prikkeloverdracht  

Als ik weet welke energiefrequentie verstoord is, ga ik met de reflextherapie zorgen dat het meetapparaat (de Vegatester Expert Plus) de exacte trilling overbrengt die de persoon nodig heeft om het lichaam weer in balans te krijgen.
Hersenen geven signalen aan het zenuwstelsel prima door bij onbelemmerde verbindingen. Zenuwbanen die geblokkeerd zijn geraakt worden niet bereikt en kunnen ook niet aan de hersenen doorgeven dat er iets niet goed functioneert in het lichaam.

De ziekmakende trillingen worden geneutraliseerd, met als doel de zelfgenezing van het lichaam weer te activeren door het zenuwstelsel weer ruim baan te geven. Een volstrekt pijnloos en effectief proces.

3. Drainage 

Als natuurgeneeskundige kijk ik vooral naar de gehele mens. Als er in het lichaam een aantal verstoringen zijn, is het van belang te zorgen dat alle giftige belastingen verdwijnen uit onze 5 reinigingsorganen, te weten: lever, nieren, huid, darmen en longen. 

Ik neem automatisch ook het lymphatisch stelsel mee. Ik gebruik hiervoor vaak orthomoleculaire*) voedingsmiddelen, homeopathische middelen of kruiden. Op die wijze kan het lichaam zich makkelijker ontdoen van alle vervuiling en belastingen, zowel geestelijk als lichamelijk. Drink daarbij voldoende water, zodat het lichaam ook makkelijker die stoffen af kan voeren.

* Orthomoleculaire stoffen kunnen door het lichaam zonder schade worden gebruik en verwerkt.